Een hogedrukreiniger is simpelweg onmisbaar in magazijnen, op werkplekken en op terreinen. Je krijgt er namelijk het meest hardnekkige vuil mee weg, en dat zonder een overdaad aan schoonmaakmiddelen. De prestaties van je hogedrukreiniger hangen af van de druk en het debiet. De druk dient om het vuil los te maken, waarna het debiet het wegspoelt. Een hogedrukreiniger sluit je gewoon op de kraan aan: de ‘hoge druk’ waar het toestel zijn naam aan dankt, wordt gegarandeerd door zijn vermogen en de kleine opening waardoor het water spuit. Maar er zijn veel verschillende soorten hogedrukreinigers beschikbaar. Geen idee hoe je het juiste toestel moet kiezen? Lees hieronder waarmee je rekening moet houden.
No pressure: zo vind je de hogedrukreiniger die perfect bij je past
Slim en efficiënt werkenMaximale druk (in bar)
De druk van je hogedrukreiniger kan gaan van 100 bar tot 275 bar. Thuis en in sommige werkomgevingen kan tot 100 bar volstaan, maar in meer professionele contexten heb je een krachtigere straal vanaf 140 bar nodig om efficiënt te kunnen werken. Moet je écht hardnekkig vuil aanpakken, dan heb je een superkrachtige straal nodig en ben je het meest gebaat bij 200 bar of meer.
Het debiet (in liter/uur)
Een tweede belangrijke factor is het debiet, dat de hoeveelheid water uitdrukt die per uur door je toestel stroomt. Het zal je niet verbazen dat je voor een proper magazijn of een nette werkplek beter af bent met een groter debiet. Hoe hoger het debiet, hoe sneller de reiniging.
Warm of koud water?
De meeste hogedrukreinigers reinigen met behulp van koud water, en in die categorie vind je tal van zeer professionele toestellen. Maar soms is het makkelijker om hardnekkig vuil, zoals olie of vet, te verwijderen met warm water. Daarom bestaan er naast de gebruikelijke hogedrukreinigers op koud water, ook varianten op warm water.
Benzinemotor of op elektriciteit?
Een laatste onderscheid dat zeker het vermelden waard is, is dat tussen hogedrukreinigers die werken op elektriciteit en hogedrukreinigers die uitgerust zijn met een benzinemotor. Die laatste categorie is volledig autonoom. Je kunt ze met andere woorden eender waar gebruiken, dus ook op plekken waar geen elektriciteit voorhanden is.
Accessoires voor je hogedrukreiniger
Bovendien kun je je hogedrukreiniger helemaal naar je hand zetten met behulp van de juiste accessoires:
Een straalsproeieropzetstuk om schuurmiddel toe te voegen;
Een drievoudige sproeikop, zodat je kunt schakelen tussen een puntstraal en een hogedruk of lagedruk vlakstraal;
Een waterfilter die het vuil uit het water haalt en zo beschadigingen aan de pomp voorkomt;
Een roterende wasborstel voor de zachte reiniging van delicate oppervlakken, zoals glas en kunststof;
Een rioolreinigingsslang om rioolbuizen te ontstoppen.
Nog tips nodig? Onze Helpdesk-medewerkers staan voor je klaar!