Kniebescherming: zo maak je de juiste keuze

Een duurzame werkplek

Bij de aankoop van kniebeschermers komt meer kijken dan dat je in eerste instantie zou denken. Zo moet je nadenken over het doel, de soort werkzaamheden, de verschillende soorten kniebescherming en certificering. In deze blog nemen we je mee langs deze onderwerpen en lichten we de meest belangrijke specificaties toe waar je op moet letten bij de aanschaf.

Doel kniebeschermer

Kniebeschermers zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Zo zijn er de standaard kniebeschermers die het werk vooral comfortabeler maken en de knieën beschermen. Maar ook voor preventie en verlichting van klachten zijn er kniesteunen. Deze zijn aangepast aan de natuurlijke vorm van de knie en ontlasten de gewrichten bij terugkerende handelingen.

Soort werkzaamheden

Ook het soort werkzaamheden is belangrijk om rekening mee te houden. Breng je af en toe tijd door op je knieën? Dan zijn in veel gevallen allround kniebeschermers voldoende. Werk je veel op je knieën en ook nog eens voor een langere tijd achter elkaar? Dan is heavy weight bescherming een goede keuze. Ook is er kniebescherming verkrijgbaar met extra comfortabele demping.

Certificering kniebescherming

De norm NEN-EN 14404 gaat over de kwaliteiteisen van kniebeschermers voor werk in knielende posities. Let op: de certificering van kniebeschermers zijn enkel geldig in combinatie met de werkkleding waarmee ze gecertificeerd zijn. Het is daarbij goed om te weten dat er verschillende type kniebeschermers en levels zijn.

Type kniebescherming

Omschrijving

Type 1

Kniebeschermers onafhankelijk van kleding met bevestiging om het been

Type 2

Kniebeschermers met vulmateriaal voor bevestiging aan werkbroeken

Type 3

Kniebeschermers zonder bevestiging aan het lichaam (gebruik waar nodig)

Type 4

Kniebeschermers die onderdeel zijn van apparaten

Level kniebescherming

Omschrijving

Level 0

Voor gebruik op vlakke vloeren

Level 1

Gebruik op vlakke of niet vlakke vloeren en bescherming tegen doorboring (kracht 100 ±5 N)

Level 2

Gebruik op vlakke of niet vlakke vloeren en bescherming tegen doorboring (kracht 250 ±10 N)

Meer weten over gewrichtsbescherming? Vraag het onze specialisten

Tot zover onze tips voor het kopen van kniebeschermers. Wil je meer informatie over kniebeschermers of andere soorten gewrichtsbescherming? Neem dan vrijblijvend contact op, het Manutan team kijkt graag met je mee.

Manutan helpt je graag

Meer weten? Op onze blog verzamelen we handige info, advies en praktische tips. Zo kun je je werkplek duurzaam en ergonomisch inrichten, en optimaal laten functioneren.

Vind je niet wat je zoekt? De helpdesk van Manutan staat altijd voor je klaar met extra info en advies op maat. Vul hieronder je gegevens in en bezorg ons je vraag. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Name
Bedrijfsnaam
Contact
Whitepaper

Hou je totale eigendomskosten (TCO) in toom dankzij E-procurement

Download de whitepaper

Auteur

author image
ManutanGeschreven op 29 mei 2019

Heb je een vraag? Aarzel zeker niet om ons te contacteren!

Contact/info

Gerelateerde Artikels